Algemene informatie

Verzenden en bezorgen
Uw pakket wordt verzonden met Post NL
De verzending heeft de beschikking over een track and trace code.
Sommige bestellingen kunnen per brievenbuspost, de grotere verzendingen gaan per pakketpost.

Als u een melding ontvangt dat uw pakket verzonden is dan zal uw bestelling – onder normale omstandigheden –
binnen enkele dagen worden geleverd.

Houdt u er rekening mee dat er op zondag geen post wordt bezorgd door Post NL.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven
Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

Levertijd
Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 15:00 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Mocht er een vertraging ontstaan, dan nemen we uiteraard contact met u op.

Bestelling retourneren of ruilen
Als u onverhoopt toch niet zo blij bent met uw bestelling dan kunt u deze retour sturen. Indien deze niet speciaal voor u zijn gemaakt.
Verder moeten de artikelen in de originele verpakking zitten (indien aanwezig) en ongedragen en onbeschadigd zijn.

U hoeft geen reden aan te geven maar dient de retourzending wel vooraf te melden via info@bobiza.com. Vervolgens zult u van ons verdere instructies krijgen.

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst te retourneren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige artikelbedrag gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.
Wij raden altijd aan om kostbare artikelen verzekerd te verzenden en goed te verpakken zodat u er zeker van bent dat ze goed aankomen. 

Wilt u het bestelde artikel ruilen voor een ander artikel dan kan dat uiteraard.
Ook hier graag contact opnemen via suus@bobiza.com zodat we het voor u in orde kunnen maken.

Artikelen die verkeerd of defect zijn geleverd ruilen wij kosteloos om.
Wilt u de bestelling gewoon wijzigen in iets anders dan komen de verzendkosten voor uw rekening.

Garantie
Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Betaalmethodes
Bij ons kunt u altijd veilig de betaling voldoen. Momenteel bieden we de betaalmethodes Ideal of PayPal.